Kort om mig

Född i den skånska myllan 1975, närmare bestämt vid Dalaplan i Malmö. Efter gymnasiet tog jag farväl av Skåne och flyttade till Stockholm för att plugga på Handelshögskolan. Nu, knappt 30 år senare bor jag fortfarande kvar i Stockholm.

Jag hade egentligen sett framför mig en karriär inom finansbranschen, i likhet med många av mina kursare på Handelshögskolan. Nu blev det inte riktigt så. Efter studierna 1999 började jag jobba på Avanza, vilket förvisso var i finansbranschen men Avanza var än mer ett Internetföretag. Och på den vägen har det fortsatt.

Under följande knappa 10 år jobbade jag uteslutande med Internet-relaterad verksamhet. Främst i finans- och spelsektorn, två branscher som både legat i yttersta framkant när det gäller att haka på möjligheterna med Internet.

Tillsammans med Stefan Mahlstein grundade jag 2007 bolaget Pineberry där vi främst jobbar med SEO,  Google Ads och annonsering på sociala medier som Facebook. Fram till 2016 var jag bolagets VD och numera jobbar jag helhjärtat med att sprida kunskap om branschen och Pineberry. I dag är vi 75 kollegor på Pineberry med kontor i Stockholm och i Malmö. Sedan 2021 är Pineberry en del av Nova Consulting Group.

Jag är uppvuxen med entreprenörskap, min pappa har drivit eget företag i större delen av sitt liv. Sedan många år tillbaka driver han ett framgångsrikt företag som hyr ut tält, möbler och porslin i Göteborg som heter Kikiriki. Inte så mycket Internet, men väldigt mycket entreprenörskap. Jag bor sedan ganska många år tillbaka i Hammarby Sjöstad i Stockholm tillsammans med min fru Linda och våra två barn. Linda jobbar med PR och kommunikation och driver PR-byrån Amazing Alice.

Tillsammans med Magnus Bråth har jag skrivit SEO-boken Guldläge på nätet, där vi nu är inne på vår tredje upplaga. Med Michael Berman har jag skrivit Google Ads-boken Bygg en pengamaskin. Vill du istället lyssna på mig föreslår jag att du rattar in populära Sökpodden som jag leder.

Vill du läsa mer om mig och vad jag sysslar med så kolla gärna även in LinkedIn och min sida på Pineberry.

Kontakta mig gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *