Blogga om något du gillar

Posted on Posted in Bloggande, Internet, Sökmotoroptimering

På Pineberry uppmuntrar vi alla anställda att blogga. Anledning till detta från vår sida är att vi anser att bloggande är ett väldigt roligt och bra sätt att lära sig mer om webben och i vårt fall framförallt sökmotoroptimering.

Det viktigaste rådet vi ger våra anställda är att blogga om ett ämne som du gillar. Annars blir det lätt pannkaka och en tråkig bloggupplevelse. Att blogga kräver energi och engagemang och om du skriver om ett ämne som du inte är speciellt intresserad av blir det sällan många blogginlägg.

Ett roligt och lyckat exempel som jag vill lyfta fram är min kollega Anna-Carin som bloggar om bikram yoga. Hon har på relativt kort tid skapat en blogg med många läsare. En viktig källa till nya läsare för Anna-Carin är såklart sökmotorer och genom att ranka högt på relevanta sökord inom bikram yoga når hon fler läsare till sin blogg. Just känslan av att nå fler och fler läsare är enligt mig en av de stora behållningarna av att blogga.

Om du inte redan bloggar så rekommenderar jag det starkt. Men välj ämne med omsorg. Välj att blogga om något som ligger dig varmt om hjärtat.

4 thoughts on “Blogga om något du gillar

  1. Speciellt så lär man sig en hel del på att läsa andras blogg, som din. Har man en egen blogg kan jag tänka mig att man blir mer benägen att läsa andras.

  2. Instämmer.. Dels för att man blir mer intresserad av att läsa, men också för att man ibland tvingas söka rätt på mer information och källor för att bygga upp det man själv skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *