Antivirus eller naket

Posted on Posted in Internet

Precis hemkommen från en skön semester i Mexiko märkte jag att jag fått virus på min hemdator. Då aktualiseras återigen frågan om man ska köra med virusprogram eller inte. Jag har länge varit ganska stor motståndare till antivirusprogram då jag tycker det gör min dator betydligt långsammare. När jag tidigare använt i virusprogram känns det som någon hällt sand i datorn. Dessutom har jag tidigare varit väldigt förskonad från virus.

Men när man får virus som jag fick nu så hade det kanske ändå varit värt att köra med en långsammare ”sandfylld” dator. Till saken ska tilläggas att det var ett ganska harmlöst virus och ingen störa skada är skedd för min del, men det tar ändå lite tid att rensa datorn fri får viruset samt inte minst ganska mycket oro tills man  har allt under kontroll igen.

Som jag tidigare skrivit om är jag i farten att köpa en ny dator hemma och funderar fortfarande på om jag ska välja Windows 7 eller Ubuntu som operativsystem. En klar fördel med ett linuxbaserat operativsystem som Ubuntu är att ju man mer eller mindre slipper tänka på allt vad virus heter.

Egentligen hade det börjat väga över till fördel för Windows 7 i mina funderingar, men efter detta ska jag  ta mig en funderare till innan jag slår till. Dessutom behöver jag nog  läsa på och uppdatera mig lite mer om virusprogram. Min uppfattning att antivirus-programmen gör datorn mycket mer långsam kanske inte gäller i lika stor utsträckning längre.

Vad tycker ni? Antivirus eller naket?

Liknande inlägg:

2 thoughts on “Antivirus eller naket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *