Uppföljning – vad finns kvar 2020?

Posted on Posted in Internet

För drygt ett år sedan skrev jag en bloggpost om vad finns kvar 2020? där jag lät mig spekulera fritt om vilka heta fenomen och / eller tjänster på Internet som är kvar år 2020. Nu är det dags för en uppföljning från min sida. Tror jag samma sak nu eller har året gjort att jag ändrat uppfattning om någon tjänst?

Med Tummen Upp menade jag att de kommer stå starkare 2020 än 2010 och de som fick Tummen Ner ansåg skulle få se sin stjärna svalnat till 2020.

Tummen Upp

Bloggar

Jag har samma syn som för ett år sedan. Bloggar kommer finnas kvar och vara en viktig del av Internet. Dock inte i samma kvantitet som idag men istället mer kvalitativa än idag. Vi får se om denna blogg kommer tillhöra en av de i mängden som försvinner till 2020 eller en av de kvalitativa som gör sig starkare…

Google

Även här ser jag det på samma sätt. Google kommer vara urstarka 2020. Deras storhetstid har precis börjat vilket jag tycker tydligt och roligt illustreras av denna graf, självklart signerad av Google själva.

Hitta.se

Nja. Fortfarande helt säker på att det är gonatta för Gulasidorna vilket blivit än tydligare av Eniros kräftgång under det gångna året. Men om jag ska vara ärlig är jag idag mer tveksam till att Hitta.se kommer kunna stå emot Google som sök/katalogtjänst. Hade jag ägt Hitta.se (ägs av Schibsted) hade jag snarast börjat kolla på att sälja bolaget medan tid finnes. Om jag skulle göra om listan idag skulle Hitta.se få Tummen Ner.

LinkedIn

Ska börsintroduceras imorgon torsdag under stort intresse. Förväntat börsvärde 27 miljarder kronor. Det finns alltså fler som tror som jag, att LinkedIn kommer står starka framöver.

Youtube

Att Google nyligen gått ut med att de ska gå att hyra film på Youtube spär på min tro om att de fortsatt står starka 2020.

Skype

Det blev tydligt att Ebay inte var en bra ägare till Skype. För kalla 53 miljarder har nu Microsoft köpt Skype. Jag är inte helt säker på Microsoft som ägare heller men jag tror nog att de är en bättre match än Ebay. Och jag står fast vid min tro på Skype.

SVTPlay

Same same som för ett år sedan.

Wikipedia

Ja,  jag tror fortsatt på ett lång liv för Wikipedia. I alla fall nio år till.

Tummen Ned

Twitter (mikrobloggar)

Twitter har ju vuxit sedan jag skrev förra året även om jag tycker man kan se tecken på att tillväxten avtagit/stagnerat. Jag är dock fortfarande stark i min tro att Twitter kommer vara ett vackert minne när 2020 ser sitt ljus och inte en stor snackis som idag. Men vet jag att det är många som inte håller med…

Facebook

Det stora som hänt sedan sist mellan Facebook och mig är att jag sett filmen :-). Den var bra för övrigt. Jag tror som för ett år sedan att Facebook kommer vara kvar 2020 men inte alls lika hett och populärt som idag. Jag ser framför mig Facebook anno 2020 lite som Hotmail anno 2011. Många har kvar ett konto av gammal vana men de flesta har valt att gå vidare till något nytt.

PirateBay

När jag 2020 berättar om PirateBay för mina barn kommer de inte veta vad jag pratar om.

Spotify

Sedan en tid tillbaka har jag börjat betala 99 kr/månad för deras premiumtjänst. Som jag skrev förra året gillar jag Spotify skarpt och tror på deras sätt att distribuera musik. Detta till trots är jag fortfarande skeptisk till att Spotify kommer lyckas hela vägen till 2020.

3 thoughts on “Uppföljning – vad finns kvar 2020?

  1. Håller med, Twitter lär inte vara så poppis år 2020..

    Video är dock något som kommer väldigt mycket och jag tror mycket på att YouTube kommer utvecklas starkt framöver och att vi kommer se allt fler sökresultat med YouTube videos framöver. Men hyra film, det var något nytt..

  2. Intressant lista, bokmärker sidan och ska kolla upp hur det gick, om nu mitt bokmärke finns kvar då vill säga…

    Facebook tror jag helt klart också är på väg neråt. Konkurrenter börjar poppa upp och jag ser framförallt en tydlig svaghet. Det är för svårt att ”hitta” nya vänner. De man redan känner lite kan man få en bättre relation till och stärka kontakten med. Men att hitta fullständigt nya vänner är inte huvudsyftet trots att det finns ett visst behov av detta.

    En ersättare med det facebook gjorde bra plus en massa nytänkande kommer slå ut dagens FB. Det är bara en tidsfråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *