Widget logic är mitt fredagstips

Posted on Posted in Bloggande, Fredagstips, Sökmotoroptimering

Det är dags att återuppta min tidigare ”tradition” med fredagstips. I alla fall tillfälligt…Idag tipsade min kollega på Pineberry, Calle, mig om tillägget (pluginet) Widget Logic till WordPress.

Jag har tidigare retat mig på att alla widgets automatiskt blir sitewide (dvs visas på alla sidor) i WordPress. Med det förträffliga tillägget Widget Logic är detta problem ett minne blott. Det kan finns många skäl till att man inte vill att en widget ska synas på alla sidor på ens sajt. För egen del är det främst SEO-skäl som gör att jag inte vill att alla mina widgets ska vara sitewide.

Exempelvis har jag nu gjort så att listan i högerkolumnen med kategorier endast visas på startsidan. Skälet är att det blir väldigt mycket onödiga internlänkar (från ett SEO-perspektiv) om detta visas på alla sidor. Med mina cirka 200 indexerade sidor på sajten så innebär denna förändring att det blir 200 gånger färre internlänkar just från kategoriwidgeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *