Sälja domän via Sedo krävde 28 mail och tog 2 månader

Posted on Posted in Internet

Vi har precis sålt en domän. Köparen ville använda domänmäklartjänsten Sedo. Fördelen med en tjänst som Sedo är att du som köpare vet att du får domänen och att du som säljare får pengarna. Men det har sitt pris.

Min kollega som skötte försäljningen frågade mig vad vi skulle ta för domänen. Det var en domän som vi inte använde och den hade inget direkt värde för oss. Jag sa till min kollega att ta 10 000 kr för domänen. Och då var det inte egentligen domänen som jag tyckte vi skulle ta 10 000 kr för, utan för det arbete det skulle innebära för oss att sälja domänen. Från tidigare försäljningar av domäner är min erfarenhet att det kan vara lite strul.

Men inte i min vildaste fantasi hade jag sett framför mig att det skulle ta 2 månader och 28 mail från Sedo tills affären var klar. De flesta av mailen som skickades innehöll en ny sak vi behövde göra för att ta affären ett litet steg närmare sitt slut. Visst, köparens domänregistrar krävde en del specifika saker som jag inte varit med om tidigare, men ändå. Det kan inte vara så här svårt att sälja en domän.

Så här i efterhand hade det nog varit mer lönsamt för oss att helt sonika ge bort domänen helt gratis och sluppit allt administrativt strul som Sedo krävde. Det som kanske är än mer anmärkningsvärt är Sedos arvode. De tog under 500 kr för att göra affären, vi fick i alla fall 10 000 kr. Vissa av mailen från Sedo var automatiska men tillräckligt många var manuella för att man ska inse att det inte var en bra affär för dem heller. Jag hoppas att i alla fall att köparen är nöjd.

 

6 thoughts on “Sälja domän via Sedo krävde 28 mail och tog 2 månader

  1. Jag har sålt och köpt flertalet domäner via Sedo och har alltid varit smidigt. Enda nackdelen är att det tar tid, kan ta två månader ibland. Men det är troligtvis för att andra parten är seg på att skicka auth-kod

  2. Vad sjukt! Bra att du informerar om hur det går till. Undrar om särskilt många kommer vilja köpa domäner via Sedo om ni berättar för dem om det här fallet? Man kanske kan komma överens om ett lägre pris om de går med på att inte använda de där strulputtarna. 😉

  3. Jag känner igen fenomenet alldeles för mycket. Att köpa och sälja domäner är i bästa fall bara krångligt, om man har otur i princip omöjligt.

    Det är riktigt tråkigt att det är så komplicerat, jag skulle köpa klart fler domäner om det fanns vettigare metoder.

  4. Kanske finns en affärsidé här? Finns uppenbarligen behov för en bättre, smidigare och snabbare tjänst för den typen av transaktioner.
    Hmm, vänta nu.. Nä, jag är inte rätt person att få det att hända i dagens läge i alla fall.. Så ingen idé att hålla hemlig, haha 🙂

  5. Jag har haft liknande erfarenheter av Sedo. Många mails och alldeles för lång tid för att sälja/köpa domän. Det är osmidigt helt enkelt. Även om man har alla uppgifter klara så blir det en massa strul i onödan. Hoppas att någon/några kommer med något bättre alternativ snart.

  6. Har också sålt på Sedo och det är massa strul. Kan tipsa om flippers.se för framtida försäljningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *