10 misshandlade svenska domäner

Posted on Posted in Internet, Investeringar

Att äga rätt domännamn är en hårdvaluta. Det finns trots detta väldigt många bra domännamn som inte används till något vettigt. När jag ser denna ”misshandel” gör det faktiskt lite ont i kroppen samt så blir jag avundsjuk på att det inte är jag som äger domännamnet.

Här är min alldeles personliga lista på väldigt bra men ”misshandlade” svenska domännamn. Gemensamt för alla domännamn i listan är att de antingen inte har en sajt alls eller har en sajt som långt ifrån motsvarar domännamnets potential samt så är det domännamn som jag gärna gör något kul med.

Jag har gjort följande avgränsning:

– Endast .se-domäner

– Endast domäner med 3 bokstäver

– Inga å, ä eller ö i domännamnet

– Inga företagsnamn

1. Bil.se

Finns inget sajt alls idag. Bilar är en av de saker vi lägger mest pengar på så det borde vara omöjligt att inte tjäna pengar med domänen bil.se.

2. Bio.se

Har heller inte förärats med en sajt. Domänen är till försäljning via SEDO och minsta budet är € 25 500.

3. Gud.se

Svårt att direkt se hur man ska tjäna pengar på denna domän men det hade på så många plan varit häftigt att utveckla något på gud.se

4. Kul.se

Det finns väl knappast en bättre domän om man ska göra något kul på Internet.

5. Mat.se

Äta måste man och vi lägger ofantligt mycket tid och pengar på just mat. Domänen är till salu med utgångsbud på € 10 000.

6. SEO.se

Detta är ytterst personligt val då mitt företag Pineberry sysslar med just SEO. Tidigare användes domänen av ett SEO-bolag men efter att de blev uppköpta av ett annat bolag så används domänen inte på allvar längre.

7. SMS.se

Det skickas runt 15 miljarder SMS i Sverige per år. I say no more. Eller det gör jag förresten. Domänen är till salu med ett utgångsbud på € 110. För skojs skull la jag ett minimibud, men inte kommer jag få den för så lite.

8. Sol.se

Domänen vidarebefordrar till Canaldigital.se som garanterat fått denna domän vid något förvärv. Det är synd att vidarebefordra en sådan bra och trevlig domän.

9. Ung.se

Alla har vi varit unga.

10. Vin.se

Sist men inte minst. Och efter Mat.se behövs såklart lite vin. Säljs också med ett utgångsbud om € 110 och fick sig därför ett skambud den med.

Vilka svenska domäner på tre bokstäver har jag missat?

17 thoughts on “10 misshandlade svenska domäner

 1. Väldigt underligt att man har valt att närmast kasta bort ”bil.se” på det viset.

  Finns det något affiliateprogram för SF? Bio.se vore en klockren domän för att berätta om vilka filmer som är aktuella. Borde tjäna in pengarna där ganska fort.

  SMS.se och Vin.se låter som rena kap. Är det möjligt att se vad tidigare bud har legat på?

 2. Pingback: Stefan tipsar – 5 May, 2010
 3. Intressant lista.

  Lådvin.se är iof 6st bokstäver men ack så fint namn också 😉 haha..

 4. Interssant. Va ingen använder vin ordentligt? 🙂 Det måste väl ändå vara som så att de som sitter på dessa domäner har en plan. Känns ytterst konstigt att de inte ”rockar” redan idag.

 5. Hej Johan

  Jag tror tyvärr ägarna till vin.se och många av de andra domänerna inte har någon plan förutom att sälja till ett högt pris. Hade de utvecklat något vettigt på sajten hade de haft goda chanser att kunna sälja domän + sajt till ett betydligt högre pris.

  /Michael

 6. Vad hände med sms.se? Var det inte någon som köpte den nyligen och byggde om hela sidan?

 7. Stefan,

  Jag har fått ett motbud på SMS.se (jag bjöd ju € 110). De ville som väntat ha lite mer än så…Deras motbud är € 90 000. Visst, grekerna har hjälpt till att göra Euron svagare men så gärna vill jag inte ha domänen…

 8. @Michael – Känns lite dumt att skriva ut ett så lågt minimibud om man ändå kräver en så kraftig ökning.

  @Victor – Tittar man i Googles cache så verkar där ha funnits en sajt under april månad. Möjligt att den var mindre lönsam än en parkerad sida.

 9. Stefan,

  Ja, håller med. Ökningen var så hög att jag kände det som helt meningslöst att lägga ett motbud. Just SMS.se är dessutom inte en av dem på listan som jag helst skulle få händerna på.

 10. sms.se är ju Svenska Resenätverket AB som äger och Robertsson på wn.se som kört.

 11. Det är synd och skam på så fina domäner. Men man får hoppas att de till slut hittar hem till någon driftig person eller organisation. Ska bli intressant att se hur domänmarknaden utvecklas i Sverige framöver. Vi ligger ju långt efter nivåerna på gångbara domäner i engelskspråkiga länder. Men så är ju Sverige också en så mycket mindre marknad.

 12. Man hade ju inte tackat nej till domänen seo.se. Rankingen på just sökordet SEO hade ju gått som en dans. Extremt intressant lista förövrigt. Visa den inte för Name Navigation bara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *