Google Adwords Editor bra verktyg

Posted on Posted in Sökmotorer, Sökmotoroptimering, Sponsrade länkar

På Pineberry där jag jobbar så sysslar vi väldigt mycket med SEO men även en hel del med sponsrade länkar (och då nästan uteslutande Google Adwords).  På senare år har vi jobbat med ett par ganska avancerade projekt inom sponsrade länkar för våra kunders räkning.

Med avancerade menar jag väldigt många olika sökord (vilket innebär många annonsgrupper) på flera olika marknader (länder). Själv har jag alltid tyckt att Google Adwords gränssnitt funkar helt ok och är smidigt att använda. Detta gäller dock inte när man kör avancerade kampanjer. Då räcker det inte till, eller rättare sagt blir väldigt inneffektivt.

Ett alternativ för de som ställer väldigt stora krav på Google Adwords är att använda det API som de ställer till förfogande. Då sätter i princip endast fantasin begränsingar då man kan bygga mer eller mindre vilken logik som helst som sedan ansluter via deras API. Detta är dock endast ekonomiskt för de som har väldigt stora projekt och budgetar för sponsrade länkar.

Det finns dock ett annat alternativ. Google Adwords Editor. Detta verktyg är en gratis applikation som man laddar ner. Med detta verktyg kan man förhållandevis smidigt skapa och ändra i många kampanjer/annonsgrupper samtidigt. Därefter skickar man snabbt och lätt upp ändringarna till sitt Adwords-konto. Denna editor sparar väldigt mycket tid jämfört med att använda webbgränssnittet om man hanterar förhållandevis komplexa Adwords-kampanjer. Du kan ladda ned Google Adwords Editor här.

Liknande inlägg:

2 thoughts on “Google Adwords Editor bra verktyg

  1. Jag såg att din titel på din hemsida, ”Google Adwords Editor bra verktyg | Michael Wahlgren” inte är speciellt seo-vänlig. Kontakta mig om du vill ha tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *