Vanliga frågor Sökmotoroptimering vs Sponsrade länkar

Posted on Posted in Sökmotoroptimering, Sponsrade länkar

Ni som läst tidigare i denna blogg kan nog inte ha missat att jag jobbar en hel del med sökmotormarknadsföring, både sökmotoroptimering (SEO) och sponsrade länkar (t ex Google Adwords).

Jag får en hel del frågor angående skillnaden mellan sökmotoroptimering (SEO) och sponsrade länkar vilket inte är konstigt då vissa saker kan tyckas förvirrande innan man är insatt i hur det hänger ihop.

Det finns två frågor som är absolut vanligast och som kommer upp nästan varje gång i någon form.

1. Räcker det inte med sponsrade länkar? Varför ska jag även jobba med sökmotoroptimering och synas bättre i de organiska sökresultat?

Mitt svar: Det är mindre än 20 % av de som söker som väljer klicka på en sponsrad länk. Resten väljer att klicka i det organiska resultatet. Tänk efter själv, hur ofta av alla gånger du använder Google eller någon annan sökmotor klickar du på en sponsrad länk?

Genom att inte aktivt  jobba med sökmotoroptimering så missar man därför 80 % av de som söker på relevanta sökord som är intressant för just din webbsajt/företag.

Med detta vill jag inte säga att man inte ska jobba med sponsrade länkar, då detta ofta är ett bra komplement till just sökmotoroptimering.

2. Om jag köper sponsrade länkar kommer jag då även högre upp i det organiska sökresultatet?

Mitt svar: Nej. Det faktum att du jobbar med sponsrade länkar eller inte har ingen som helst påverkan på var din webbsajt syns i det organiska sökresultatet.

Det två viktigaste faktorern för hur du ligger till i det organiska sökresultatet är hur välbyggd din webbsajt är från ett sökmotorperspektiv som hur många andra webbsajter som länkar till din sajt.

Liknande inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *