Mina största sökord 2010

Posted on Posted in Internet, Sökmotoroptimering

Jag tänkte summera det gångna året för min blogg genom att gå igenom de 10 sökord som min blogg fått mest besök ifrån under 2010. Då jag aktivt inte direkt jobbar för att synas på något sökord (förutom mitt eget namn och några bluffbolag) så säger denna topp 10-lista inte så mycket direkt om min blogg utan är mer ett roligt exempel på hur man kan få mer eller mindre konstig trafik till sin blogg:

Topp 10 sökord under 2010

(sökord – antal besök)

1. naket – 328

2. almanacka på nätet – 240

3. goolge – 219

4. svenska hälsoinstitutet – 180

5. kontorsgrossisten – 178

6. michael wahlgren – 160

7. playahead – 133

8 . efter goolge – 93

9. pineberry lokaler – 74

10. almanacka – 67

Lite reflektioner

Det känns en smula jobbigt men mest lustigt att konstatera att ”naket” är mitt största sökord. Det är kanske inte det sökord som jag helst vill förknippa mig själv med :-). Nu är det dock så att de som hittat till min blogg via sökordet ”naket” blir gruvligt besvikna vilket bekräftas av dessa besök har en bounce rate på hela 98,95 %.

Anledningen till att jag rankar på ”naket” (ca 20:e plats på Google.se just nu) är mitt inlägg jag skrev om Antivirus eller naket. Inlägg handlar om huruvida man ska använda antivirusprogram på sin dator eller inte (vilket jag lite skojfriskt valde att kalla att köra naket i min rubrik).

Det är också lite kul att mitt inlägg om vikten att företag hanterar vanliga felstavningar av sitt företagsnamn i sökresultaten bevisar sig själv genom att felstavningen av Google, ”goolge”, som jag använde som exempel i mitt inlägg Goolge, taggar och felstavning har fått en del trafik på just den felstavningen.

Det är både roligt och tråkigt att se bluffbolagen ”svenska hälsoinstitutet” och ”kontorsgrossisten” bland topp 10. Detta är två bluffbolag som skickar ut bluffakturor till företag som jag skrev om redan 2009. Det är tråkigt att konstaterar att det fortfarande är en hel del som söker på deras namn under 2010 då detta innebär att de fortfarande försöker bluffa företag.

Men det är samtidigt skönt att konstatera att några av dessa hittar till min blogg och därmed förhoppningsvis undviker att betala deras bluffakturor. Dessa två sökord är faktiskt de enda två på topp 10-listan förutom mitt namn som jag på något sätt aktivt försökt ranka på.

2 thoughts on “Mina största sökord 2010

  1. Det är fascinerande vilka sökord man hittas på. Min flickvän skriver en väldigt allmän blogg om vårt liv nere på Malta och blir allt som oftast hittat på sexrelaterade och väldigt märkliga sökord.

    Försöker få henne att köra ett inlägg varje vecka med de märkligaste sökorden men hon har inte lyckats få tummen ur än.

  2. Kollade min favoritblogg och konstaterade att med 434 besök så tickade ”naken” in som etta. Uppenbarligen har min artikel om en humoristisk feltolkning där ordet förekommer en något större generell dragningskraft, för min bouncerate är futtiga 79%. Kanske inbillar man sig att om man läser vidare så kommer huden att dyka upp till sist.

    Symptom på svininfluensa är god tvåa före Kristina Lugn på tredje plats. Det är lite intressant för ibland top 10 hittar vi även Lena Philipsson och Regina Lund nakna och då har dessa söktermer endera väldigt låg synlighet på sidan, eller i Lenas fall inte som fras alls. Någon önskan att se Lugn i mässingen finns alltså inte (3 sök) men däremot Lena och Regina (50+).

    Vad beträffar just naken så hittar jag inte mig själv alls i sökresultaten vilket innebär att jag endera fallit bort med tiden eller så är folk mer envetna än man anar när det kommer till det avklädda. Man önskar att andra mer kommersiella sökfraser åtnjöt samma spridning så skulle man slippa jaga förstaplatsen. Eller så inför Google slump i SERParna, något jag förutspått så länge att jag nu snart får säga att jag haft fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *