MyNewsdesk har skapat en SEO-maskin

Posted on Posted in Fredagstips, Internet, Sökmotoroptimering

Tidigare i år fick vi på Sökomotorkonsult.se förfrågan av Internetworld om vi ville göra något SEO-relaterat kring deras Topp 100-lista över Sveriges bästa sajter. Självklart ville vi det. Resultat blev att jag tillsammans med Magnus Bråth gick igenom alla 100 sajter och valde ut de 10 som utmärkte sig mest när det gäller sökmotoroptimering (SEO).

Hela undersökningen går att läsa på IDG samt så klart via Sökmotorkonsult.se. I vår undersökningen av de 100 sajterna på Topp 100-listan stod det ganska snabbt klart att den sajt som skulle toppa vår SEO-lista var MyNewsdesk.

Anledningen är att MyNewsdesk enligt oss har skapat något helt fantastiskt när det gäller sökmotoroptimering. De har sin egen SEO-maskin som förenklat kan förklaras i följande tre steg:

 1. Via MyNewsdesk publicerar deras kunder dagligen pressreleaser om sig själva som de länkar till och twittrar om
 2. Resultatet av detta blir att MyNewsdesk syns i Google på väldigt många företagsnamn
 3. Följden av detta blir att än fler upptäcker MyNewdesk och företaget får fler kunder som skriver fler pressreleaser osv osv

MyNewsdesk har alltså lyckats med konststycket att få deras egna kunder att göra stora delar av deras eget SEO-arbete. Borde deras kunder vara sura över detta? Nej, tvärtom.

En viktig anledning (30 % enligt de själva) till att kunder väljer MyNewsdesk är att företaget delar med sig av värdet av ovan SEO-arbete till sina kunder. Genom att använda MyNewsdesks tjänster får deras kunder även inlänkar till sin egen sajt vilket hjälper till i kundens eget SEO-arbete. En klassisk Win-Win situation, helt enkelt.

4 thoughts on “MyNewsdesk har skapat en SEO-maskin

 1. Det är imponerande av MyNewsdesk att ha skapat en förträfflig tjänst och fått företag att flitigt använda den.

  Arbetet som ni har gjort, tog inte det långtid? Använde ni er av något verktyg eller gjorde ni arbetet manuellt?

 2. Hej Andrew

  Vi använde oss av diverse SEO-verktyg men majoriteten av arbetet och bedömningen gjordes manuellt. Vi gjorde först en gallring ner till cirka 25 sajter vilket gick relativt snabbt, då det är relativt enkelt att sortera ut de som inte är framstående på SEO. Att koka ner listan till endast 10 tog däremot mycket mer tid, och även här gjordes arbetet primärt manuellt.

  /Michael

 3. Sökte jobb hos ett SEO-företag här om dagen. Googlar man på deras företagsnamn kommer en MND-artikel upp ganska högt – och det var även där jag fick upp ögonen för tjänsten! 🙂

 4. Är riktigt imponerad över MyNewsdesk, har blivit en standardtjänst för alla svenska företagare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *