Reklambyrå vs Webbyrå

Posted on Posted in Internet, Media, Sökmotoroptimering

I veckan släppte vi på Pineberry intressant statistik från vårt SEO-verktyg. Den mest intressanta slutsatsen som vi kunde dra vara att webbyråer är bättre på sökmotoroptimering än reklambyråer. Detta är inte så förvånande i sig, delvis då sökmotoroptimering ofta ligger närmare till hands för en webbyrå.

Det som förvånade mig något mer är att reklambyråer visar så pass stort intresse för sökmotoroptimering. Jag hade inte förväntat mig att se dem så pass högt upp på vår topplista över mest optimerade sökord.

Detta tydliga intresse av sökmotoroptimering från reklambyråernas sida beror säkerligen på att sök börjar ta mer och mer av reklamkakan. Det är också rimligt att tro att den trend kommer hålla i sig ett bra tag.

I detta ljus måste såklart reklambyråer börja bry sig mer och mer om sökmotoroptimering. Ännu så länge saknas dock en hel del kompetens inom området vilket jag uttalade mig om i Dagens Media.

Liknande inlägg:

2 thoughts on “Reklambyrå vs Webbyrå

  1. Hej.

    Hittade till din intressanta sida idag och kommer störst troligt klicka runt en del på de olika inläggen. Vill absolut inte verka vara en viktig petter men noterade ett fel (?) i inlägget ovan:

    Den mest intressanta slutsatsen som vi kunde dra vara att webbyråer är bättre på sökmotoroptimering än webbyråer.

    Men om man läser hela inlägget så förstod jag att det skulle stå att webbyråer är bättre på sökmotoroptimering än reklambyråer 😉

    Tackar återigen för intressant läsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *