Rot men inte Rut

Posted on Posted in Ekonomi, Företagande

Jag såg ikväll debatten i Aktuellt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin med anledning av att de rödgröna idag meddelat att de kommer avskaffa Rut-avdraget om det kommer till makten. Detta var en debatt som gjorde mig lite upprörd.

Inte på grund av sakfrågan, Rut-avdragets vara eller icke vara.  Rut-avdraget kan man ha olika uppfattningar om och jag kan förstå om de rödgröna av olika skäl inte vill prioritera Rut-avdraget framför andra satsningar. Personlig tror jag Rut-avdraget är ekonomsikt fördelaktigt för Sverige med tanke på att det gör klassiskt svarta jobb vita även om jag också förstår de motståndare till reformen som hävdar att Rut och Rot snedvrider marknaden.  Det kan tilläggas att jag själv inte haft anledning att använda vare sig Rut- eller Rot-avdraget.

Det som gjorde mig upprörd var att de rödgröna vill avskaffa Rut men inte Rot. Grunden till denna inställning kan knappast vara ideologisk och framförallt inte logisk utan enbart politisk. Det finns för mig ingen logik i att vilja subventionera visa tjänster i hemmet (Rot) men inte andra (Rut). Ännu ett tragiskt bevis på att vårt samhälle styrs av alldeles för mycket politik och kohandel.

One thought on “Rot men inte Rut

  1. hejsan det va bra skrivit om rut o rot själv har jag problem med arbf uppsala blev lovat ett sk aktivitetsbidrag förra året juni skrev tom på ett papper som intygade att jag gått med på villkoren har fortfarande inte fått en krona från försäkringskassan det är så att man funderar om det finns moral och etik hos arbetsförmedlingen jag har haft så många platsförmedlare så jag kommer inte ens ihåg vad alla heter efter över tio år fram och tillbaka hos arbf rehab finns det kanske inget som heter arbf rehab längre folk som har ett arbetshandikapp som tex jag med bla en allvarlig trafikolycka men ändå kan jobba men inte 40 tim vecka fy bubblan för det här byråkrat samhället.mvh Roger näslin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *