Tack WordPress!

Posted on Posted in Företagande, Internet

Det är lätt att ta saker för givet. WordPress är en sådan sak för mig. Utan WordPress hade mitt bloggande inte varit lika roligt, enkelt och effektivt som det är idag. Jag har testat andra bloggverktyg men för mig är WordPress helt outstanding. Så, tack WordPress. Tack för att du finns!

Det är samtidigt väldigt kul att se att fler och fler företag väljer att använda WordPress för ”riktiga” sajter och inte bara för bloggar som denna. WordPress är i mångt och mycket ett fullfjädrat CMS (Content Management System) och är mer än tillräckligt för många företag med inte allt för komplexa krav eller önskemål på sin webbsajt.

Vi märker denna utveckling väldigt tydligt på Pineberry. Tidigare var där en  skepsis till att använda ett gratis-CMS som WordPress. Det uppfattades av olika anledningar inte som seriöst eller säkert. Finanskrisen har säkerligen bidraget till att företag fokuserar på mer kostnadseffektiva lösningar men främst är det nog en mognadsprocess. Bara för att något är gratis behöver det inte vara dåligt. Utan tvärtom som i detta fall.

Denna utvecklingen syns också tydligt av att det blir fler och fler små som stora företag och konsulter som erbjuder hjälp med WordPress precis som vi på Pineberry. Så om du inte använder WordPress redan nu, testa att komma igång själva genom att ladda ner programmet från WordPress.org eller kontakta någon som kan hjälpa dig. Du kommer inte ångra dig. Jag lovar.

Liknande inlägg:

5 thoughts on “Tack WordPress!

 1. En novis fråga gällande WordPress. Som du skriver så använder allt fler företag WordPress även till sina sajter, men kan man designa wordpress ”som man vill”, alltså så att det ser ut som en sajt och inte blogginlägg och är detta en fördel i SEO-synpunkt? Jag har förstått att WordPress uppdateras väldigt ofta i t.e.x Google.

 2. Maria,

  Tack för din kommentar. Det går att designa WordPress i princip hur man vill. Många privatpersoner väljer att använda något av de gratis teman/utseende som finns tillgängliga, men många företag väljer att designa ett eget template. För att spara tid/kostnad kan det ibland vara fördelaktigt att utgå från ett befintligt tema när man skapar ett helt eget.

  Från ett SEO-perspektiv spelar det ingen roll om det är ett färdigt eller egengjort tema. Dock finns det vissa teman, både färdiggjorda och egengjorda som inte alls är bra ur ett sökmotorperspektiv.

 3. Hej!
  Ur seo-synpunkt. Skulle wordpress vara starkare än blogger. Samanfattning: Vilken blogg skulle du rekommendera när det gäller ”Seo-Vänlighet” för oss optimerare? Du förstår jag har en blogger blog skulle det vara värt att lägga ner allt arbete och skaffa en wordpress istället?

  Vänlig hälsning
  Sjöberg

 4. Sjöberg,

  Jag skulle säga att WordPress är något bättre även om Blogger också är bra ur SEO-synpunkt. Den stora skillnaden skulle jag säga att WordPress har en hel del gratis seo-relaterade plugin som är bra och där kommer fler hela tiden.

  Dock skulle jag nog inte tycka det är värt mödan att byta från Blogger till WordPress, men om du startar en ny blogg så testa absolut WordPress.

  /Michael

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *