Mikrosajter är kul

Posted on Posted in Företagande, Internet, Sökmotoroptimering

Att göra mikrosajter är väldigt kul. Att göra ”riktiga” webbsajter är också kul men mer krävande. När det gäller mikrosajter så kan man oftast ta ut svängarna och man behöver inte vara lika ”seriös”.

På Pineberry har vi i dagarna färdigställt 3 mikrosajter för egen räkning; Pineberry Jam, Pineberry syntest och Pineberry – ett försvunnit bär. Som många företag har vi registrerat ett antal topp-domäner med vårt namn för att förhindra att andra tar dessa domäner. Men hittills har vi inte använt dessa domäner till något annat än att vidarebefordra till Pineberry.com. Nu har Pineberry.biz, Pineberry.net, och Pineberry.info fått egna liv.

Lyckas man väl med sina mikrosajter attraherar de ofta uppmärksamhet och kan stärka ett företags image gällande till exempel kreativitet och nytänkande. Ofta används mikrosajter för att starta virila kampanjer av olika slag.

En följd av uppmärksamheten är att mikrosajterna får inlänkar. Detta i sin tur kan göra att mikrosajterna syns högt upp när någon söker på ens företagsnamn vilket är ett sätt att till exempel ”knuffa undan” konkurrenter som vill snylta på ens varumärke.

Så förutom att det är väldigt kul att göra mikrosajter, så kan det vara nyttigt också.

Förresten, vad tycker du om våra 3 nya mikrosajter?

Ps. Stavningsprogrammet i Firefox vill ändra Pineberry till Lönneberga Ds.

Liknande inlägg:

3 thoughts on “Mikrosajter är kul

  1. Mikrosajter är roliga även för mig som besökare. Man ser med en gång vad som finns att göra och läsa. Det brukar bli några minuters underhållning. Undersidor på större sajter brukar bli rätt stela och man navigerar lätt bort sig.

  2. Roliga småsajter och smart det där med att de kan få lite platser i SERPen. Ser att både .net och .info faktiskt rankar över naknasanningen och det är ju inte fy skam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *