90/10-regeln

Posted on Posted in Företagande, Media, Sökmotorer, Sökmotoroptimering

Läste ett intressant blogginlägg av Magnus Höij (Internetworld) för någon dag sedan där han skrev om 90/10-regeln.

Kortfattat menas att vi ”innan Internet” ägnade 90 % av vår tid på att sälja nya produkter och 10 % att sedan sköta resultat av detta. Medan nu är det tvärtom, dvs vi ägnar bara 10 % till att skapa nytt och sälja medan vi lägger 90 % av vår tid på att fånga upp befintliga behov hos kunder och konsumenter.

Som ett exempel är marknadsföring i sökmotorer en ”bov i dramat”. Via sökmotorer har det blivit så effektivt och enkelt att fånga upp behoven hos kunderna att mycket tid och energi (helt naturligt) läggs på detta. Trots att jag själv jobbar väldigt mycket med marknadsföring i sökmotorer stämmer jag in med Magnus Höij att det finns en inneboende fara med detta.

Man måste även aktivt och stenhårt jobba med att ta fram och sälja nya produkter. Om vi bara lutar oss tillbaka och försöker tillfredsställa just de behov som finns idag kommer vår värld inte att utvecklas. De flesta stora nya produkter kommer inte till av att konsumenter efterfrågar dem utan av att någon får en bra idé som de sedan övertygar världen om.

Även för oss som jobbar med sökmotorer är detta väldigt viktigt. Om folk inte söker efter nya saker hela tiden kommer även den marknadsföringskanalen få problem på sikt.

Så även om du försöker fånga dina nuvarande kunders behov via till exempel sökmoterer så glöm inte att också sätta innovation på arbetsschemat. Båda behövs!

Liknande inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *