Broken link checker är denna veckas fredagstips

Posted on Posted in Bloggande, Fredagstips, Sökmotorer, Sökmotoroptimering

Fredag igen. Snart har vi en skön helg framför oss. Innan dess är det dags för ett nytt fredagstips. Denna gång rör det som om brutna länkar. Om man länkar internt inom en sajt eller externt till någon annan sajt vill man såklart att länkarna ska fungera. Både för användarnas och sökmotorerna skull .

Interna länkar på en sajt gör ju att Google hittar och indexerar bättre och externa länkar sprider vidare ljuvlig länkkraft. Om man däremot har brutna länkar så ogillas detta av Google och andra sökmotorer. En bruten extern länk skickar iväg länkkraft från din sajt men till ingen nytta då länken inte pekar någonstans. Dessutom så ser sökmotorer ner på sajter med många brutna länkar.

Om ni som jag använder WordPress på er blogg finns ett  förnämligt tillägg som heter Broken link checker som är dagens fredagstips. Detta tillägg går igenom alla dina länkar och letar fram brutna länkar. Det funkar väldigt smidigt och  överskådligt. Själv installerade jag Broken link checker för någon vecka sedan och just på denna blogg som är lite nyare hade jag bara 1 bruten länk men på min andra blogg Aktiefondtips.se som jag skrivit på lite längre hittade Broken link checker drygt 10 brutna länkar.

Så ut och jaga brutna länkar och ha en skön helg!

Liknande inlägg:

2 thoughts on “Broken link checker är denna veckas fredagstips

  1. Jag har hållit bättre ordning på mina länkar ser det ut som, sökmotorkonsult.se fick en trasig. En hel massa som blir redirectade däremot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *