Fritt fram att få länkkraft från mig

Posted on Posted in Sökmotoroptimering

Som så många andra bloggare har jag ändrat så att man får riktiga sökmotorvänliga länkar om man lämnar kommentarer i denna blogg. Som default i WordPress är det annars ett No Follow-attribut på länkarna i kommentarerna vilket innebär att ingen länkkraft flödar vidare. Nu har jag ändrat på detta genom att installera pluginet NOFF.

Mitt enda krav för att godkänna en kommentar är att det ska vara en riktig kommentar som på något sätt relaterar till inlägget där den görs. Alltså, så länge du inte är spammar så är du välkommen att ta länkkraft från mig, det bjuder jag så gärna på.

Här kan ni som vill läsa mer om att byta till NOFF och även se andra sajter där det går att få länkkraft ifrån.

Ps. För er som gillar aktier och fonder så har jag går det även utmärkt av ta länkkraft från min andra sajt, Aktifondtips.se Ds

Liknande inlägg:

13 thoughts on “Fritt fram att få länkkraft från mig

 1. Det stämmer bra, Blogg.se använder inte NoFollow. Blev smått förvånad över denna upptäckt för några månader sedan när jag undersökte olika bloggverktyg. Med tanke på att det finns flera sätt att undvika automatiserad spam (Akismet, moderering av kommentarer, Captcha) så tycker jag det är konstigt att fler bloggverktyg inte valt DoFollow som standard.

 2. Ursäkta en kommentar på en hyggligt gammal artikel, men det är nästan nödvändigt eftersom jag tänkte fråga hur du upplever resultatet av att skippa nofollow – och det tar ju en stund att framträda.

  Har din PR påverkats? Trafiken? Har du fått en ökad mängd spam?

  Framför allt det sistnämnda får mig att dra mig för att ändra policy på de bloggar jag använder. Inte så mycket för att behöva radera förlängdinkropsdelsreklam, det kan jag köpa – men däremot den möjliga ökningen av halvkvalitativa kommentarer. Vad är det till exempel som säger att inte jag skriver den här kommentaren bara för att få en länk? Kanske skulle jag varit mer kortfattad i så fall, men du förstår vad jag menar..

 3. Michael,

  Relevant fråga. För mig är det självklart med no follow så det är inget alternativ att ta bort, men det medför ju vissa nackdelar.

  Jag har än så länge varit förskonad från den mest extrema formerna av kommenterarspam, men det är helt klart så att många av kommentarerna här är i alla fall en mild form av spam.

  Jag skulle uppskatta att cirka 50 % av de som kommenterar i min blogg endast gör det för länkens skull. Och då är det ungefär lika många till som jag inte släpper igenom.

  Det är väldigt enkelt att se att någon endast skriver för länkens skull. Om vederbörande har ansträngt sig att skriva en vettig kommentar släpper jag normalt igenom den, i vissa fall med ändrad ankartext.

  /Michael

 4. Tack för svaren. Hur ser du på dina sidors PR och det ”läckage” som man skulle misstänka uppstår? Är G tillräckligt smart för att känna igen kommentarslänkar och hålla igen läckorna eller är det helt enkelt inte ”så farligt” att länka fritt..?

  /M

 5. ”Läckagekostnaden” är inte speciellt stor och inget som drabbar mig märkbart negativt. Om jag har 2 eller 50 kommentarer på ett inlägg spelar inte någon större roll för min egen länkkraft. Däremot blir såklart länkraften för de som kommenterar betydligt lägre om det är 50 utlänkar från en undersida än om där är 2 st. Så de som drabbas mest av om jag har mycket spamkommentarer är de som lämnar riktiga kommentarer.

 6. Funkar länbyten idag 2020? Det verkar som alt mindre bloggare och hemsidor gör det. Länkkataloger och topplistor verkar borta, vem kommer ihåg webbringar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *