Goolge, taggar och felstavningstrafik

Posted on Posted in Sökmotorer, Sökmotoroptimering

Jag brukar ha för vana att då och då kolla statistiken på denna sajt. Självklart använder jag det förnämliga gratisverktyget Google Analytics. En sak jag alltid kollar på är vilka sökord som besökare sökt på när det hittat min sajt i sökmotorerna. Det brukar alltid dyka upp något roligt där.

Till min förvåning denna gång såg  jag att det näst vanligaste sökordet var ”Goolge”. En hederlig felstavning alltså. Efter lite snabb efterforskning visar det sig att jag taggat ett inlägg med Goolge istället för Google. Just nu får jag därför cirka 10 besökare om dagen från ”nya” sökmotorn Bing från mina likar, dvs andra personer som likt mig stavat fel och sökt på Goolge.

Jag tycker detta visar på två intressanta saker:

1. Man ska inte nonchalera felstavningar när man sökmotoroptimerar. För stora företag är det säkert smart att ha en strategi för att även fånga upp sökningar där personer stavat fel på deras namn och produkter.

2. Taggar är väldigt bra att använda sig av. Jag hade ju inte stavat fel i själva inlägget utan enbart när jag taggade inlägget. Ändå hamnar jag högt både på Bing och Google med min taggsida för Goolge (om än på ett felstavat ord…).  Självklart är jag ju tvungen att tagga även detta inlägg med Goolge. Ska bli intressant om jag kommer få ännu mer ”felstavningstrafik” av detta.

Det vanligaste sökordet som jag fått besök via senaste 30 dagarna är för övrigt ”Kontorsgrossisten”.

Trevlig helg!

Liknande inlägg:

2 thoughts on “Goolge, taggar och felstavningstrafik

  1. Taggar är faktiskt väldigt underskattat. En del av problematiken är ju dock beroende på att det är svårare att implementera om man inte har wordpress, blogger eller något annat bloggverktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *