Jag, Chase Gioberti och Google bildsök

Posted on Posted in Sökmotoroptimering

Idag tänkte jag berätta en liten rolig historia som inbegriper mig själv, Chase Gioberti och Googles bildsök.

För er som inte vet vem Chase Gioberti så var det en av huvudkaraktärerna i 80-tals såpan Falcon Crest. Chase spelades i serien av skådespelaren Robert Foxworth.

Förra året var jag på en roadtrip i USA. Vi åkte från norr till söder längst västkusten under 4 veckor. Rekommenderas starkt för övrigt. Under resan bestämde jag mig för att låta skägget växa ett tag. När vi var på väg igenom vindalarna i Napa Valley i Kalifornien var det en av mina resekompisar som kom på vem jag var lik med mitt nya skägg, nämligen ingen mindre än Chase Gioberti. Inte så smickrande med tanke på att han redan på 80-talet var 20 år äldre än jag är nu…

Med anledning av detta skrevs detta ”lika som bär”-inlägg på vår reseblogg. Vad har detta med Googles bildsök att göra undrar ni kanske. Jo, i veckan så återberättade jag denna historia för en vän som inte riktigt visste vem Chase Gioberti var. Såklart Googlade jag då upp en bild på honom och skickade över.

Dock blev jag minst sagt lite förvånad när jag i sökresultatet såg en bild på mig tillsammans med massa bilder på Chase. Jag gjorde följande sökning på Google bildsök ”Chase + Falcon Crest” (bilden längst ut till höger i översta raden är jag).

Även om jag  jobbar med sökmotoroptimering så har jag faktiskt inte gjort något för att ranka mig själv på Chase Gioberti. Ser som sagt inget smickrande i det…Min flickvän som la upp bilden hade ej heller använt rätt alt-tag för att bilden skulle kunna hittas om man söker på Chase. Tydligen har det räckt med att en bild på mig är med i ett inlägg på en reseblogg som handlar om Chase Gioberti. Undrar om det är lika lätt att få upp sin bild (eller någon annans) på  andra ”kändisar”?

Liknande inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *