Ställ krav på din webshop

Posted on Posted in Blufföretag, Företagande, Sökmotoroptimering

På Pineberry blir vi ganska ofta kontaktade av personer som precis lanserat en webshop. Dessa entusiastiska och energiska personer kontaktar oss för att få hjälp med att synas i sökmotorerna.

Vi är väldigt glada att kunna hjälpa en hel del av dessa personer men det gör lika ont varje gång vi kontaktas av någon där förutsättningarna är så dåliga att det inte går att göra något vettigt. Problem stavas nästan alltid ”frames”. Tyvärr är fortfarande väldigt många webbshoppar byggda i frames vilket gör det mer eller mindre omöjligt att synas bra i sökmotorerna. Lite grovt kan man säga att en webshop (eller vilken sajt som helst) som är byggd i frames består i Googles ögon av en endaste sida.

Den stora styrkan med en webshop är ju just det motsatta. Att man kan synas och få trafik på alla möjliga tänkbara produkter och varumärken som man erbjuder i sin webshop.

Det som är tragiskt och väldigt tråkigt är att de personer som vänder sig till oss och har en framesbaserad webshop själva är helt ovetande om detta problem. I många fall är det dessutom så att deras webshopleverantör sålt in sin produkt på att den just ska vara sökmotoranpassad.

Jag har skrivet några inlägg om bluffbolag som skickar bluffakturor. Att erbjuda en framesbaserad webshop är såklart inte lika ”lågt”  som detta. Men jag tycker att det är extremt dåligt och omdömeslöst att dessa bolag inte informerar deras kunder om att hur deras tekniska lösning verkligen fungerar. Speciellt när det gäller vilka följder det får gällande att synas i sökmotorerna. Det bästa vore såklart om man slutade bygga sajter och webbshoppar i frames överhuvudtaget.

Liknande inlägg:

One thought on “Ställ krav på din webshop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *