Paypal gillar inte Internet

Posted on Posted in Ekonomi, Företagande, Internet

I veckan hade jag en väldigt konstigt diskussion med Paypal som slutade med att det var tydligt att Paypal inte gillar Internet. Det konstiga med detta är såklart att Paypals hela affärsidé är att erbjuda enkla och smidiga överföringar av pengar på just Internet.

Paypal är en bra tjänst. På Pineberry använder vi Paypal i stor utsträckning för att göra små betalningar, framförallt utomlands. Alternativet (om det finns något överhuvudtaget) är att göra dyra och krångliga bankbetalningar.

Vi har under ett par år valt att fylla på vårt Paypal-konto genom att göra en större banköverföring lite då och då. Denna banköverföring gör vi såklart via vår Internetbank hos Swedbank. Fram tills för någon månad sedan har detta funkat alldeles utmärkt.

Vid de senaste överföringarna har dock våra pengar fastnat i någonstans cyberrymden. Efter ett samtal till Paypals support har pengarna åter hittats. Vid mitt senaste samtal till dem frågade jag varför pengarna inte längre automatiskt kommer in på vårt konto fick jag svaret att de har nya rutiner. Det går inte längre att göra en internetbetalning till dem utan vi måste gå in på ett bankkontor.

Jag försökte förklara för Paypals trevliga supporttjej (som satt på Irland) att i Sverige finns det knappt några bankkontor kvar så det är inte ett speciellt attraktivt alternativ för oss att springa dit varje gång vi vill föra över pengar till vårt Paypal-konto. Dessutom tyckte jag att det var minst sagt lite märkligt att ett Internetföretag som Paypal inte klarar av internetbetalningar. Framförallt med tanke på att det fungerat hur bra som helst under flera år i tiden. Det är värt att notera att vår överföring görs till ett svenskt bankgiro-konto som Paypal har. Det känns ganska unikt av Paypal att inte klara av att någon betalar via Internet till deras bankgiro-konto.

Den enda slutsatsen jag kan dra är att Paypal inte gillar Internet.

Liknande inlägg:

One thought on “Paypal gillar inte Internet

  1. Själv använder jag moneybookers till mina småbetalningar. Inte riktigt lika utbrett kanske men det fungerar fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *