Varning för Svenska Hälsoinstitutet (969645-3324)

Posted on Posted in Blufföretag

Jag hade hoppats att jag hade sett sista bluffakturan för året. Men icke sa nicke. Idag damp en bluffaktura ner från bolaget som kallar sig Svenska Hälsoinstitutet. Deras egentligen namn och detaljer är:

JAFAB J. Axmyr Fastighetsbyrå Kommanditbolag

Organisationsnummer: 969645-3324 (bolaget registrerades 1997)

Komplementär är Jan-Åke Axmyr (f. 1947)
Kommanditdelägare är Martin Soovik (f. 1946)

Det är viktigt att här påpeka att Svenska Hälsoinstitutet på inget sätt har något att göra med Statens folkhälsoinstitut.

svenska-halsoinstitutet

Bluffbolaget Svenska Hälsoinstitutet har i dagarna skickat ut en bluffaktura gällande läkemedel till ett stort antal svenska företag. Fakturan som vårt bolag fick är på  2 870 kr inklusive moms.

Bolagets registrerade verksamhet är  fastighetsförmedling och så man kan ju undra vadan detta nya intresse för läkemedelsprodukter. Självklart är det ett försök från deras sida att utnyttja den svininfluensahysteri som råder i Sverige.

Som vanligt med dessa bluffakturor står det finstilt att det faktiskt enbart är ett erbjudande och inte en faktura. Klicka på fakturan till höger så kan ni se hur denna bluffaktura ser ut.

Om ni som vi fått denna bluffaktura så kommentera gärna i detta i inlägg. Ni får gärna även länka till detta inlägg vilket kommer göra att denna varning syns högre i Google om någon annan som fått bluffakturan söker på Svenska Hälsoinstitutet.

Liknande inlägg:

109 thoughts on “Varning för Svenska Hälsoinstitutet (969645-3324)

 1. Gissa vad… just det, även jag fick en bluffaktura av beskriven art.

  Vad tror de egentligen? Att man är helt korkad och betalar vad som helst? Nå, initiativet till den här artikeln är bra, tack Michael! Reagerar också på att blivit tilldelad kundnr och ”avser Produkter levererade av…”. 1,5 liter?!

  POLISEN.SE
  Mitt andra upprörda tillstånd fick jag av nästa upplevelse på polisen.se. Tänke i godan ro registrera anmälan av att ha fått en bluffaktura. Det skulle ha tagit mer än dubbelt så lång tid som att kontrollera autentifieringen av Svenska Hälsoinstitutet. Jag var tvungen att ge upp, polisen.se s webbplats rörde upp mig mer än bluffakturan. Så för att inte nedslås i jultiden så gav jag upp och tog en julglögg till.

  Så, skärpning polisen.se som har till uppgift av samhället att styra upp idioter som Jan-Åke Axmyr och Martin Soovik.

  Tack för att du läst detta

 2. Ytterligare en faktura med betalning lagd på julafton 24 dec09. Hoppas ingen går på deras bluff
  Mycket dålig stil, omoraliskt!!!

 3. Hejsan!

  Jobbar på ett särskilt boende och vi hade också fått en sådan faktura …först visste vi inte vad det var för någon räkning frågade våran natt sköterska ..hon sa att det kunde var något bluff men denna så nästa dag sökte vi på internet om detta företag…och då såg vi vad du skrivit michael att det var en blufffaktura och så läste jag vad det stog på den lilla texten att det bara var ett erbjudande…..Jag fattar inte att man kan göra så här mot folk

 4. Helt skjukt! vår målerifirma fick också denna faktura. När ska de ge upp! Vad krävs när inte svenska samhället inte kan hjälpa till här! /god fortsättning!

 5. Vi är tydligen många som fått fakturor för ”3X500 ml Pandemic + 4st Fumigation”, 2 870 kr
  minst sagt svinigt att de beter sig på detta sätt. Hur kan de få använda sig av namnet
  Svenska Hälsoinstitutet??
  Gott Nytt År!
  och tack till alla er som lagt ned tid på att hjälpa oss andra i detta sammanhang
  /Bibbi

 6. Tack för att du gör en insats.
  Jag har mail:at 2ggr och fått ett artigt svar att ”vi ska hantera ert ärende snarast möjligt” och inget händer.

  Jag ska kolla om det finns grund för en polisanmälan

 7. Lottle: Om du skulle behöva mer företagsinformation någon gång rekommenderar jag ”http://www.nordicnet.se”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *