Varning för ProMedia Kontor & Data (556758-1375)

Posted on Posted in Blufföretag

Varning för bluffakturor från ProMedia Kontor & Data (556758-1375)

Idag fick vårt företag ännu en i raden av bluffakturor. Denna gång från företaget NKY ProMedia Kontor & Data AB med organisationsnummer 556758-1375. Denna typ av bluffakturor kommer lite då och då och jag blir lika förbannad varje gång. Istället för att bara bli förbannad har jag nu bestämt mig för att göra något något åt det, därav detta inlägg.

Jag kommer framöver skriva om varje bluffaktura vi får. Syftet är såklart att om någon annan får en likadan bluffaktura från t ex ProMedia Kontor & Data och de Googlar företagsnamnet så ska de förhoppningsvis se denna varning.

Bluffakturan från ProMedia Kontor & Data gäller en beställning en mjukvara (Office 9 Pro) och ser ut precis som vilken faktura som helst, med inbetalningsavi och allt. Läser man det finstilta på fakturan så ser man dock att det inte är en faktura utan ett ”erbjudande”.  Väldigt lågt blufftrick som Glocalnet skulle ha sagt.

Då vårt företag är ganska litet så har vi örnkoll på vilka fakturor som ska betalas eller inte men jag kan tänka mig att det är väldigt stor risk att denna typ av bluffakturor slinker igenom och blir betalda hos större företag. Och jag blir som sagt vansinnig när jag tänker på att dessa skojare tjänar pengar på detta.

Skojarna som står bakom ProMedia Kontor & Data är (enligt allabolag.se):

Bo Niklas Karlsson (f. 1986), Ordinarie ledamot
Ted Alexander Karlsson, (f. 1981), Suppleant

Det är inte enbart vi företag som får dessa bluffakturor som drabbas. I detta fall har mediabyrån Promedia drabbats ännu hårdare. De har inte något som helst med detta att göra förutom att de har ett liknande namn och orättvist förväxlas med skumraskbolaget. Läs mer dom detta på Dagens Media.

Om ni drabbats av ProMedia Kontor & Data och också känner för att göra något åt det får ni gärna länka till detta inlägget från din/er sajt med ”ProMedia Kontor & Data” som länktext. Då har vi större chans att denna varning syns hos Google om någon gör en sökning på detta skumraskföretag.

Liknande inlägg:

34 thoughts on “Varning för ProMedia Kontor & Data (556758-1375)

 1. Fick liknande ”faktura” idag. Som ensamföretagare granskar och betalar jag själv mina fakturor, vände på bladet och upptäckte blufförsöket. VARNING till dem som läser detta!
  Holger

 2. Pingback: Stil och Finess - stilochfiness.se » Helt utan stil och finess!
 3. Hej, Vi är också ett litet företag, som har fått denna bluffaktura. Bluff är det och ingenting annat. VARNING för ”fakturor” från ProMedia Kontor & Data.

  Anki

 4. Hej
  och tack, bestämde mig redan från början att de kan dra åt h-vete.
  Dom måste tro att man är dum när de sänder fakturer till ett enmansbolag även om det är ett AB.

  Kämpa emot bara

  Rickard

 5. Smarta bluffare, hos oss gick ”fakturan” igenom p g a ett missförstånd om attest, vi väntar knappast något i retur, men det får väl bli en läxa i att skärpa fakturarutinerna. Hoppas dock att någon hinner stämma dem innan de slaktar bolaget och cashar in på bluffpengarna.
  Per

 6. Har en tandläkarmottagning och rev idag andra försöket från detta företag. Den förra fakturan kom för ett par månader sedan. Antar att en polisanmälan är ganska lönlös eftersom det framgår (omän finstilt) att det är ett erbjudande. Om ändå någon från det företaget kunde komma in på jouren med tandvärk! Snacka om att bedövning inte skulle vara något alternativ……………………

 7. Per, tråkigt att höra ”fakturan” föll igenom. Hoppas ni får något för det i alla fall, även om jag som du är tveksam.

  David, jag skulle kunna tänka mig att betala för jourtandvården om de kommer till er 🙂

 8. dalarna nerlusat vecka 22 av denna bluffskitfaktura fran niiklas karlssons promedia kontor &data folkungagatan 71 5 tr. 11622 Sthlm
  cd med ettt program för 2390 kr ska förskottsbetalas senast 29 maj o9
  vi har inte beställt nåt

 9. Här är lite mer info om delägarna:
  —————————————–

  Bo Niklas Karlsson
  Folkungagatan 71,
  116 22 Stockholm
  Född: 17 juli 1986
  ———————————
  Ted Alexander Karlsson
  Wallingatan 12 A 3 tr,
  111 60 Stockholm
  Född: 14 oktober 1981

  (Se även bifogad länk!)

 10. Idag fick även vi (litet företag) en bluffaktura från NKY ProMedia Kontor & Data med samma org.nr. Fakturan gällde ”Office 9 PRO, WIN, ENG, CD Multilingual”.

  Vore skönt om någon kunde stoppa dem!

 11. Hej!
  Jag fick också en ”faktura” från ProMedia Kontor & Data idag.
  Till saken hör att bolaget som jag fick fakturan till avvecklades för ett år sen.
  Håll ögonen öppna och skrik högt så vi kan stoppa alla liknande typer.

 12. Jaha… Även vi fick en faktura från dem idag! Som tur är har vi en vaken ekonomiansvarig här på företaget….

  Ringde angivet tel-nr och får prata med en skånska, skäller ut henne och slänger på luren. Men inte känns det bättre för det. Är det någon som gjort polisanmälan eller är det lönlöst?

 13. Då har även vårt företag fått en faktura från ProMedia kontor & Data. Insåg ganska snart att den inte skulle betalas…

 14. Fick en sådan häromveckan till företaget. Ringde till dem och frågade vad jag hade beställt? (innan jag insåg att det bara var en bluff-faktura) ”Nej, det är bara ett erbjudande, det ser du väl?” Herregud va trött man blir.

 15. Pingback: Magnus Gustafsson
 16. Har även fått faktura, men…..finns det verkligen sådana som betalar liknande fakturor utan att fundera?

 17. Fick också en idag 2009-08-19 jobbar på ett litet företag, men vi är några stycken, och hade trycket varit högre hade den nog slunkit igenom och blivit betald. Men som tur var åkte den med till fikabordet och chefen frågade vem som beställt produkten!
  Jag skickar den till

  2 Underrätta Företagarna om vad du utsatts för på 0771-45 45 45 och faxa in material på faxnummer 08-406 18 82.
  4 Skicka din anmälan till Konsumentombudsmannen (KO), som har s.k. primär talesrätt.
  Konsumentverket /KO
  118 87 STOCKHOLM

  enl http://www.foretagarna.se/sverige/contentpagea____76049.aspx

 18. fick också en faktura i veckan och vi blev misstänksamma eftersom ingen hade beställt några varor.
  Ett stort tack till er som varnar för dessa bluffakturor. vilken tur att vi kollade på nätet först.
  vi kommer att länka till denna sida.
  Eva

 19. Hej! Fick idag en faktura från ProMedia & Data. P r o = Pinsamma rövar ormar…kanske. Funderar på att skicka en motfatura.
  Tack för att ni varnar för dessa!

 20. Nu har dessa bluffmakare förmodligen läst era inlägg för nu skickar dom till lite större företag och håller tummarna för att vi inte skall upptäcka deras bluff-försök!! Fick en faktura med kampanjerbjudande daterad 24 september som ”skall” betalas senast i dag!! Detta är lågt och trist!

 21. Hej,
  Tack för varningen – fick en a sk. bluffaktura från ProMedia Kontor o Data på en Office 9 Pro Eng lexicon som vi naturligtvis aldrig beställt.
  VARNING! För dessa bedrägliga fakturor.

 22. Även jag är en av de utvalda som fått det fina ”erbjudandet”.

  Hur kan de få hålla på så här? Är rättskyddet bara till för de som utför brott?
  De där jepparna som ligger bakom det här borde väl inte få springa lösa!

  Att det är en gråzon håller jag inte med, det här är ett systematisk bedrägeri.

 23. Tack för alla kommentarer.

  Mikael, håller helt med om att det är systematiskt bedrägeri. Tyvärr är problemet att dessa skurkar inte direkt bryter mot någon lag, vilket är ofattbart i sig.

 24. Även vi fick en faktura från dessa ormar i somras.
  Totalt oacceptabelt. Polisanmälan gjordes samma dag (ledde som vi trodde ingenstans, men det ska synas i statistiken). Efter en vecka skickade jag en motfaktura: en faktura med fakturanummer, kryptisk text om vilken produkt, förfallodatum och en liten finstilt text som sade att det var ett erbjudande. Precis som deras egen faktura såg ut. En från Pro Media ringde upp och undrade vad det var de hade beställt. De såg inte själva att det var ett erbjudande och inte en faktura…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *