Siba och Solid kör också med fula fakturatrick

Posted on Posted in Blufföretag, Ekonomi, Företagande

För några veckor skrev jag om ProMedia Kontor & Data AB som skickar bluffakturor till företag. Det har varit väldigt många som kommenterat det inlägget vilket tyvärr bara visar på att detta bluffbolag skickat ut väldigt många fakturor.

I mitt förra inlägg lovade jag mig själv att framöver alltid skriva när jag får en bluffaktura och igår fick jag en till. Denna gång var den från hemelektronikföretaget Siba och försäkringsbolaget Solid. Jag ska börja med att säga att deras bluffaktura inte är lika illa och vilseledande som den från ProMedia Kontor & Data AB men kanske än mer förvånande på sitt sätt.

Anledningen till att Siba och Solid skickat en bluffaktura till mig är att vi köpte en dator på Siba för någon månad sedan. Då fick jag frågan om jag vill teckna en extra försäkring. Då vi redan har en försäkring som täcker detta tackade jag vänligt med bestämmt nej.

Nu ett par månader senare fick jag ett erbjudande från Siba och Solid att återigen teckna en försäkring för denna dator. Problemet är att erbjudandet är utformat som en faktura och med inbetalningsavi, OCR-nummer etc. Tittar man noggrant på fakturan ser man ganska snabbt att det är ett erbjudande. Dock är det ingen tvekan om varför Siba och Solid har utformat sitt erbjudande som en faktura. De vet såklart att många företag inte tittar så noga på alla fakturor och att en hel del kommer betala den utan att veta att det faktiskt är helt frivilligt och endast ett erbjudande.

Jag tycker att det är väldigt dåligt och högst uppseendeväckande att annars seriösa företag som Siba och Solid använder sig att denna typ av försäljningstrick.

Liknande inlägg:

8 thoughts on “Siba och Solid kör också med fula fakturatrick

 1. Hej Michael. Javisst är Solid ett blufföretag. Det är förvånande att Siba vill beblanda sig med den typen av företag men Siba kanske tjänar så mycket på samarbetet att de struntar i att de själva då hamnar i kategorin blufföretag – det är väl girighetens fula tryne som visar sig.

  Jag har själv drabbats tre gånger av bluffakturor från blufföretaget Solid. När jag fick den sista bluffakturan från blufföretaget Solid visade jag den för min bror som är produktionschef på ett medelstort företag i västra Sverige och har Europa och Nordamerika som arbetsfält. Han har god erfarenhet av att läsa och förstå dokument och avtal och genomskådade naturligtvis bluffen direkt. Men när jag frågade honom vilken produkt blufföretaget Solid ville att jag skulle försäkra gick han bet. Så väl hade alltså blufföretaget Solid dolt vilken produkt som skulle försäkras att han inte såg det och det tog faktiskt en bra stund innan jag själv hittade det. Anledningen var naturligtvis att man inte skulle hitta det utan bara se glad ut och betala. Och varför det då? Jo, blufföretaget Solid påstod att jag hade köpt en väggtv vilket jag inte hade gjort. Vad som däremot tydligt framgick var sista betalningsdatum som ju var till för att skrämma till betalning.

 2. Förlåt, jag hade fel! I min tidigare kommentar uttrycker jag min förvåning över att vad jag trodde ett seriöst företag som Siba samarbetade med blufföretaget Solid. Nu har det visat sig att Siba när de har rea höjer sina priser istället för sänker som riktiga företag gör. Därmed sällar sig Siba också till gruppen blufföretag och då passar ju blufförataget Solid och blufföretaget Siba som handen i handsken. Grattis Siba!

 3. Det visste inte jag från början nu vill jag inte köpa mer produkter från Siba. Telenor är också samma bluff företag. Jag har läst mycket om telenor och massor av deras kunder är inte nöjda.

 4. Jag fick igår själv ett ”erbjudande” från Solid försäkringar, pga att jag via ONOFF köpt en dator. Nu vill de förlänga garantitiden från exakt det datum garantin går ut. Initierat…

  Först lät det bra förlänga garantin 1 år, men jag reagerade över att inget förs.brev skulle skickas ut och kände inte heller till Solid. Googlade på dem – resultatet var avskräckande. Kommer posta på Facebook om detta.

  Jag har fått förstklassig service av ONOFF förut, inkl. vid köpet av datorn, så det är en besvikelse att de samverkar med Solid. Tänker skriva på ONOFF:s Facebookväg om det också.

 5. Hej. Absolut Solid är ett rent bluff företag…..otrolig för att många använder dem som Siba och Hallsbergs guld. Solid ersätter absolut ingenting utan tar bara betalat något som dom inte stå för. Råkade ut me Hallsbergs guld i farsta ( där också okunnig personal ) fick ingen ersättning trots personalen hade gjord fel.
  Hade tänkt köpa saker från siba idag men såg att dom
  erbjuder solid försäkring så skippade allt..akta Solid försäkringar. Bara bluff

 6. Förstår inte varför alla påstår att Solid är bluff? Har själv handlat på Siba med försäkring hos Solid. När min dotter hade sönder sitt Nintendo DS vid ung ålder reparerades detta utan kostnad 2 ggr!
  Sist jag fick förlängningserbjudandefaktura på ett ps4 som är köpt på Siba så stod det specificerat i fakturan att det gällde just den produkten!
  Tack för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *