Auktoritet på ämnet klickbedrägeri enligt Bing

Posted on Posted in Sökmotorer

Sitter just nu och testar nu sökmotorn Bing som Microsoft precis har lanserat. Ganska kul även om  jag inte är imponerad. Jag har bland annat testat sökningen ”klickbedrägeri”. Resultatet ser ni på skärmdumpen nedan.

Klickbedrägeri - sökresultat Bing
Klickbedrägeri - sökresultat Bing

Självklart är det lite smickrande att nya sökmotorn Bing anser att denna sajt är mest relevant i Sverige när gäller just klickbedrägeri. Huruvida detta är korrekt låter jag andra bedöma…

Efter att ha testat ett 30-tal olika stora svenska sökord måste jag tyvärr säga att sökresultaten är dåliga på Bing. I många fall visas inte de sajter som i alla fall jag anser vara auktoritära speciellt högt upp. Detta skriver jag inte för att våra sajter och de kunder vi jobbar med hamnar långt ner. För det är faktiskt tvärtom. Våra sajter och våra kunder har alltid gjort extra bra ifrån sig på MSN Live Search och det verkar vara samma sak här på Bing. Det är snarare andra auktoritära sajter som hamnar längre ner än de borde på Bing.

Microsoft/MSN har sedan länge ett trovärdighetsproblem gällande vissa sökningar vilket verkar finnas kvar på Bing. Se till exempel på sökningen på ”resor” nedan.

Resor - sökresultat Bing
Resor - sökresultat Bing

Det är lite svårt att ta sökmotorn på allvar när de själva anser att deras egen sajt är den mest relevanta när det gäller ”resor” i Sverige. Det tycker i alla fall jag och jag är ganska säker på att de flesta skulle hålla med mig. Att sajten reser.se dessutom kommer tvåa på den sökningen gör ju inte direkt att mitt förtroende för Bings sökresultat ökar.

Jag skulle gärna se att någon utmanar Google på allvar när det gäller sök. Ordentlig konkurrens är aldrig fel. Bing är fortfarande i Beta men det krävs enligt vad jag kan se enormt stora förbättringar för att de ska kunna konkurrera på allvar med sökjätten Google.

En brasklapp är att det är sagt att Bing först ska lanseras den 3:e juni och möjligtvis kommer resultaten ser annorlunda ut då.  Jag kommer testa igen efter den officiella lanseringen och se om det blivit bättre.

Liknande inlägg:

3 thoughts on “Auktoritet på ämnet klickbedrägeri enligt Bing

  1. Hoppas den kommer igång på riktigt snart. I USA tycker jag den fungerar bra, gillar faktiskt Bing där. Men i Sverige känns det bara som att det är gamla MSN.se (Live) med nytt skal.

  2. Har inte kollat så mycket på Bing i USA utan mest i Sverige och håller som sagt helt med dig att i Sverige är det Live Search med ett nytt skal. Ska kolla lite mer på Bing i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *