Bing del 2

Posted on Posted in Sökmotorer

Skrev lite om Microsofts nya sökmotor, Bing, förra veckan. Sedan dess har jag testat den lite mer. Jag har bland annat använt mig av Nikke Lindqvists smarta Panic.nu för att enkelt se skillnader i sökresultat mellan Bing och Google.

Jag måste tyvärr säga att svenska Bing fortfarande är en besvikelse. Sökresultaten är helt enkel för dåliga. Precis som de var på tidigare Live Search. Ta återigen exemplet med följande sökning på ”resor” som är ett stort sökord. Det är alltid svårt att säga vilket sökresultat som är mest relevant men jag  är övertygad att de flesta i detta fall anser att Googles sökresultat är betydligt bättre än Bings.

Jag har nu även testat lite mer på amerikanska resultat och där är i mitt tycke avståndet inte lika långt mellan Bing och Google (precis som innan med Live Search). Så nu hoppas jag på två saker. 1. Att Microsoft fortsätter satsa på Bing och på allvar tar upp kampen med Google (so far känns det minst sagt som ett halvhjärtat försök) och 2. Att Bing blir bättre på de lokala sökresultaten i Sverige.

Har för övrigt fortfarande inte bestämt mig vad jag tycker om namnet Bing. Det första jag tänker är Chandler Bing i serien Vänner, vilket jag inte vet om det är bra eller dåligt.

Liknande inlägg:

2 thoughts on “Bing del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *