City.se har sommarstängt

Posted on Posted in Media, Sökmotorer

City.se har stängt sin sajt för sommaren. Jag ni läste rätt.

Ibland blir man förbluffad över hur vissa företag agerar på nätet. Och inte sällan är det ”gammelmedia” som gör det mest konstiga av saker.

Läste nyligen att City.se (gratistidning som finns på ett par ställen i Sverige) har stängt sin webbsajt för sommaren. De grabbarna och tjejerna på City antingen inte förstår eller bara struntar i är man inte kan stänga en sajt för sommaren på samma sätt som en lunchrestaurang tar sommaruppehåll.

Att de väljer att inte ge ut sin tidning och därmed inte uppdatera sin webbsajt under sommaren är säkerligen ett ekonomiskt försvarbart och klokt beslut från deras sida. Men steget därifrån till att stänga sajten är bara korkat och oekonomiskt.

City.se har idag cirka 20 000 sidor som är indexerade av Google. Majoriteten av dessa kommer säkerligen avindexeras av Google under sommaren. Så när redaktionen öppnar upp portarna igen i augusti kommer City.se  ha tappat majoriteten av sin trafik från sökmotorerna. Under tiden kommer dessutom alla besökare från sökmotorerna bli förbannade då de möts av en meningslös sida och inte artikeln de vill läsa. Det kommer ta lång tid för City.se att ta sig tillbaka till samma nivå i sökresultaten som de hade innan sin sommarstängning.

Hade det inte räckt med en tydlig notis på sajten ”Vi har sommarstängt – läs gärna våra tidigare nyheter tills vi är tillbaka 9:e augusti – Glad sommar!”

Jag skulle inte vilja vara den som är ansvarig för City.se och sen komma tillbaka efter detta sommaruppehåll. Jag hade nog hållit mig borta för gott.

Liknande inlägg:

One thought on “City.se har sommarstängt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *