Jag uttalar mig om rykteshantering i dagens Metro

Posted on Posted in Rekrytering, Sökmotorer, Sökmotoroptimering

I dagens Metro uttalar jag mig om rykteshantering på Google. Metros artikel handlar om hur man som privatperson kan snygga till sitt avtryck på Google. Vi skriver ofta om rykteshantering. Mest från ett företagsperspektiv men det är ofta lika viktigt att tänka på som privatperson. Framförallt när det gäller att söka jobb.

När jag rekryterar så googlar jag alltid de personer vi funderar på att anställa. Och jag är såklart långt ifrån ensam att göra så. Förutom de råd och tips som nämns i artikeln vill jag säga att det är viktigt att vara noggrann när man göra sitt avtryck på nätet. Att det finns dåliga halvfärdiga sajter, bloggar, LinkedIn-profiler etc i ens namn är inget som imponerar på framtida arbetsgivare.

Då är det bättre att lägga all energi på att få till en bra sajt eller en bra LinkedIn-profil än att göra många saker med sämre kvalitet. Hinner och orkar du göra många saker med bra kvalitet för att säkra ditt avtryck på nätet är det såklart ännu bättre.

Läs artikeln i Metro.

Liknande inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *