Lagerbolag är veckans fredagstips

Posted on Posted in Ekonomi, Företagande, Fredagstips

När vi grundade Pinberry för  två år sedan var första gången jag startade ett aktiebolag. Att starta ett aktiebolag innebär ganska mycket pappersexercis och annat som man måste sätta sig in i. Dessutom tar det normalt sett ett par veckor att få igång ett aktiebolag.

Därför valde vi att använda oss av ett färdigt aktiebolag, ett så kallat lagerbolag. Visst, det kostar ett par tusenlappar extra, men det är garanterat väl investerade pengar. Du slipper krångel och strul, och får hjälp av någon som vet allt om att starta bolag. Och så går det snabbt. Aktiebolaget är igång på någon dag. Vi köpte vårt lagerbolag via Lagerbolagdirekt.se som vi känner sedan tidigare. Så snåla inte när du ska starta ett aktiebolag nästa gång, utan använd ett lagerbolag. Det kommer löna sig.

Trevlig helg!

Liknande inlägg:

3 thoughts on “Lagerbolag är veckans fredagstips

  1. Bra tips, var dock ett argument jag inte håller med om.

    Det är ju inget problem att låta någon som vet allt om att starta bolag hjälpa till och starta ett nytt bolag istället för att köpa ett lagerbolag, blir billigare och man får samma kompetens. Jag låter alltid min revisor starta fräscht nytt AB om det går, finns ingen direkt nackdel förutom att det tar några veckor. Vilket oftast inte är något problem.

  2. Tack för din kommentar. Då måste du ha en billig revisor…Min känsla är att det skulle bli dyrare att låta en revisor göra detta jämfört med de som gör det varje dag och säljer en färdig produkt. Men kan man få det lika billigt genom sin revisor och kan vänta någon vänta vecka så är väl detta absolut ett fullgott alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *